Cât produc din fotovoltaice? - #casabuhnici

Maier Vasile
Maier Vasile

George fii realist, eu locuiesc la casa de 25 de ani si dupa 20 de ani am schimbat jgheaburile ca aratau comunist dar in cei 20 de ani de viata ghiata nu le-a afectat.Cred ca se mai puteau folosi inca 10 ani lejer. O alee pietonala o cureti in 30 de min , numai bine mai aerisesti si tu creierul cand iesi pe afara iarna. Ceea ce ai facut tu cu degivrarea e moft. E pentru geek-si cu bani. Sunt si foarte multe chestii la casa ta care intr-adevar isi au utilitatea dar aia cu degivrarea nu intra acolo. Parerea mea.

Acum 3 ore
kondordv
kondordv

masinile electrice polueaza mai mult, nu doar datorita faptului ca acel curent cu care se incarca in general e produs cu centrale nucleare sau termocentrale ci mai ales pentru faptul ca au baterii chimice care la reciclare polueaza.

Acum 5 ore
Mihai Anghel
Mihai Anghel

Subtila trecerea de la fotovoltaice la bormasina Bosch. Chiar ma gandeam dimineata sa caut un clip cu fotovoltaice la George si apoi in weekend am de montat o casa si nu am bormasina potrivita :) poate robert de la bosch ar trebui sa mai pluseze un pic la genul asta de "promovare"

Acum 22 ore
Stran I
Stran I

stand by 1kw ? Dvs nu aveti nimic cu cuvintul eco sau sustenabil - fotovoltaikul asta de nota 10 e doar un moft modern , un trend . Un alt exemplu de moft modern in mare trend in USA si australia sunt modificarea conainerelor maritime - si am vazut cum o doamna a modificat 2 containere cu 80 000 de dolari - cu banii astea is contruia din caramida deja ..... Cu respect

Acum o Zi
Thony9304 Miza dragos
Thony9304 Miza dragos

Buna ziua. Te urmaresc pe YouTube de ceva timp si as vrea sa imi instalez si eu un sistem solar pt casa. Care este diferenta intre un sistem solar " of grid" si unul " on grid"?? Care ar fi mai on ? Ai putea sa faci un vidéo despote asta?

Acum o Zi
Magureanu Constantin
Magureanu Constantin

Pentru cei care spun ca preturile sunt mari le dau dreptate dar asta numai datorita resellerilor si preturilor umflate la manopera pt ca la noi se lucreaza cu adaosuri de 50%-100% iar maopera wp e foarte mare raportat la nivelul RO

Acum 2 Zile
Magureanu Constantin
Magureanu Constantin

George ai uitat sa mentionezi ca la -5 grade un panou are randamentul maxim pentru ca din moment ce temperatura panoului creste cu un grad peste 25 de grade celsius la fiecare grad ii scade randamentul cu 1 % Daca gasesti o solutie viabila sa le racesti te rog anunta-ma. Referitor la spalat nu o fa niciodata la jet ( karcher home premium spre ex) pentru ca vei distruge panoul (daca vrei sa stii de ce pm). in rest sistemul tau e ca si al meu doar invertorul si dimensiunea difera (10KW ce le voi pastra off gride degivrare etc) urmeaza cel de 27 cat prevede legea prosumatorului ongride evident :) plus la cel off gride as vrea sa adaug o eoliana verticala de 1kw ca mi-a lasat electrica in spatele curtii un stalp de beton pe care numai are nimic si ei zic ca e al meu :). Pentru orice nelamurire iti stau la dispozitie. Uite si un proiect (cel mai mare rofftop din Europa) facut de catre noi in subcontract cu firma din Be. ( comentatorul este fostul sot al surori mele) https://www.youtube.com/watch?v=ZXFK_9bI6gk&t=22s

Acum 2 Zile
Socaciu vasile mircea
Socaciu vasile mircea

si daca cel de langa tine isi pune centrala pe carbuni?

Acum 2 Zile
Cristian C
Cristian C

Mai bine pui un mining rig să meargă când trebuie sa dai in rețea, cred că ieși mai pe profit, indiferent de situație.

Acum 2 Zile
Americanu Americanu
Americanu Americanu

Friptura ta la gratar nu face fum....sau e si grasimea dirijata electronic cu vro aplicatie😀😀😀😀😀

Acum 2 Zile
mirel moldovam
mirel moldovam

Buna ai uitat sa menționezi ca sunt 2 tipuri de panouri ,panouri monocristaline sau policristaline. Si cu baterie nu-și merita investiția daca calculezi pe timp de câțiva ani investiția .

Acum 2 Zile
Virgiliu Parvu
Virgiliu Parvu

Poluează mai puțin într-adevăr, dar nu asa se pune problema. Problema se pune la producerea bateriilor și a multidunii de sisteme electronice. Acolo se poluează, dar dacă poluarea e în China nu ne deranjează. Și apoi partea cea mai importanta este prețul George. Cazul tău și al celor care fac bani din video content e diferit fata de un om care lucrează de la 9 la 18 în multinațională :)

Acum 2 Zile
criss ivan
criss ivan

Te plătește bine Pro-Tvul..!!

Acum 2 Zile
Mihail Boteanu
Mihail Boteanu

Felicitări George Buhnici... ține-o tot așa, ești..de admirat,și un exemplu nu doar... în comunitatea din care faci parte, ci și la nivel național.Sper ca tinerii...să te urmeze și...să priceapă că pentru a face lucruri mărețe,vitale,fără...sacrificii cel puțin intelectuale, nu se poate.Mulțumim...că ne ești succese depline, pe mai departe.

Acum 3 Zile
Eric' vlogs
Eric' vlogs

Ai 60 panouri forovoltaice

Acum 3 Zile
petrachebogdan
petrachebogdan

Fals, orice masina electrica are de cand iese din fabrica deja 200.000 km de poluare deja produsi ca si o masina normala pe motorina. De ce? simplu, productia acumulatoriilor aduce aceste noxe inainte de a rula un singur kilometru cu acea masina pe sosea.....

Acum 3 Zile
Criti Luputan
Criti Luputan

Tu spui cat de greu poate sa fie, pentru ca ai avut bani si sponsori.

Acum 3 Zile
Ionel Amuza
Ionel Amuza

Frumos felicitari, am si eu totusi o intrebare nu legat de unde vine energia pentru masinile electrice, dar dupa durata de viata a bateriilor ce se intampla cu ele si cu tot Li?

Acum 3 Zile
kws1957
kws1957

Asta atunci dragul meu cand esti in cazul fericit si statul nu ti-a luat nimic ...in cazul nostru a luat statul totul, chiar si livretul militar, cetatenia si buletinul...cu bine...

Acum 3 Zile
gelu miro
gelu miro

Bai desteptilor!!,energia solara scade iarna,iar vara nu visati ca soarele puternic va aduce mai mult curent pest 25 grade,este o fraiereala cu injectarea in retea,mai bine o stochezi in acumulatori,nu se spala aiurea desteptule,sun detergenti speciali pentru spalat,stiti un rahat a ti iesit ca ciupercile dupa ploaie,nu va dau idei CA voi le copiati mai ceva ca chinezii,EXPLICA la bormasina ca au acumulatori pe litiu,de ai duce o zi de munca,invata bine ceea ce ti spun ca o sa ti prinda bine pentru viitor,la minutul 13,vorbesti de un adaptor pentru lucrari mai sofisticate,dar f.simplu este o Pipa adaptor ce o poti folosi fara a face lumea sa cheltuie multi bani,GRAGI CITITORI,aveti grija sa nu cadeti in plasa la acesti laudarosi fara experienta,cititi bine eticheta din spatele panouli FV.Apropo,stii sa mi dai AZIMUTUL DE LA PROIECT???,MINUTUL 19,TABLOUL...nu trebuie facuta partea alternativa impreuna cu cea CONTINUA,ASTA INSEAMNA LIPSA DE EXPERIENTA,INVERTERUL NU TREBUIE SA FIE IMPREUNA CU BATERIILE,este o NORMA EUROPEANA,MINUTUL 19,21 toate aparatele alea pe perete sunt niste consumatori in plus,alta proba de persoana necalificata fara experienta in fotovoltaic,VOI REVENI

Acum 3 Zile
hhcosminnet
hhcosminnet

Am văzut clipul și îmi dau seama că o parte considerabilă din producție este risipită. Totuși un banc de baterii cu capacitate semnificativă ar fi scump și nu ar face sens în cazul tău. Ce ar fi daca ai folosi un soi de baterie termica sa stochezi surplusul de energie? Am văzut zilele astea un clip cu cineva care a luat un butoi metalic, a pus în el spire de furtun iar în butoi apa. Apa din butoi era încălzită de o rezistentă, apa la rândul ei încălzea apa care trecea prin furtun. Butoiul era termoizolat bine și putea avea apă caldă cam trei zile. Ce a făcut el a fost de test dar sistemul pare valid și implică un vas, niste apa/agent termic, niste țeavă de cupru, o rezistență, niste fire. Nu știu cum îți obții apa calda dar asta ar putea folosi excesul din ce produci. Nici nu ar mai trebui sa te rogi de cei de la electrica să îți primească curentul.

Acum 3 Zile
Daniel Badila
Daniel Badila

Bateriile sunt costisitoare si poluante - citez pe George.(aprox min 8:30) acum vin cu intrebarea fata de masina electrica pomenita la inceput - cum este mai putin poluanta o masina electrica cu astfel de baterii????

Acum 3 Zile
Blue D
Blue D

Industria tech este unul dintre cei mai mari poluatori ai planetei alaturi de industria turismului! Nu exista notiunea de "energie verde"..! Celulele fotovoltaice se fabrica din minereuri de siliciu ( pentru extractie se decoperteaza suprafete enorme de vegetatie!) nici eolienele nu sunt "verzi" pe langa poluarea fonica, pericol pentru pasari, schimbarea curentilor de aer si implicit a climei in arealele unde opereaza.. Buhnici nu face altceva decat sa promoveze poluarea dand dovada si de ceva ipocrizie... Masini electrice? alta ipocrizie!!! Defapt marea problema sta in consumerism si in societatea asta materialista ( de sorginte marxista).... Un om cu un minim de cunostinte si informatii ar intelege ipocrizia unora dintre noi! Personal folosesc panouri fotovoltaice si o eoliana dar nu ma simt "nevinovat" si n-am curajul sa zic..."un viitor mai curat pentru copii nostrii" pentru ca as da dovada de ipocrizie! Pe partea tehnica, omul mai are destule lacune, totusi prinde bine la prostime, dovada fiind , comentariile de pe aici.. Si ca un minim respect pentru Fizica, nu exista progres stimati umanoizi..exista doar regres! Al doilea principiu al Termodinamicii, Legea Entropiei! Valoarea entropiei este extrem de crescuta iar singura noastra sansa pentru a spera la un viitor al umanitatii, este conservarea resurselor si o atitudine cat mai conservatoare, un consumerism cat mai limitat... Pe de alta parte ma amuza situatia de pe aici, e ca si cum i-ai spune porcului ca nu-l tai ci il impusti iar porcul bucuros te ridica in slavi si iti face complimente... Asta da dovada de prostie!

Acum 3 Zile
Lennen Glowpride
Lennen Glowpride

aproape ca m-ai avut...pana ai ajuns la al doilea principiu unde ai dat-o in bara....

Acum o Zi
Ganea Bebe
Ganea Bebe

neimpresionant!

Acum 3 Zile
Ganea Bebe
Ganea Bebe

cred ca totusi fotovoltaicele sunt chestiune de lux pt cei cu bani!intoarceti-va catre elementarele free energy solutions!

Acum 3 Zile
Romanian Vape
Romanian Vape

Daca vrei sa stochezi energia electrica produsa , o poti stoca într-un depozit de gaze naturale ! Nu intelegi cum sau ce inseamna asta ... ia legatura cu Anton x 2 ;)

Acum 3 Zile
cucubau
cucubau

Inteligenta artificiala si energia solara... A, si convingerea ca votul tau conteaza la alegeri...

Acum 3 Zile
Sir Pinalti
Sir Pinalti

Lasă bre Buhniciule ca atunci când o sa bată soarele mai pi centru , ca acum înțeleg ca bate mai in colturi ( probabil ai făcut fizica cu nea asta de e ministrul energiei sau cu Daea) o sa dai curent la tot Bucureștiul și gratuit . Eu ți-am mai zis , când faci casa din chirpiciuri ieftine atunci e normal sa ai tot felul de probleme . Da pt ăștia familiarizați cu conceptul de casa pasiva și care am disecat cu ce se mănâncă asta , casa ta e doar o trista imitatie făcută cu o cărămida de la Dedeman , un radiator de la Romstal etc . La fel cum e și cu mașinile electrice , nu ai nici o treaba , apropo ai mai dat la Tesla un impuls cu crocodilii ?😂😂

Acum 3 Zile
Dani Cariga
Dani Cariga

De ce ai ales să faci un foișor pe care să pui panourile și nu un cadru rotativ (cu un motoraș) cu doi senzori solari care să permită panourilor să urmeze soarele. Cred că ai fi putut maximiza cantitatea de energie (just my thought, I may be wrong). De asemenea ai putea monta și o eoliană verticală pentru zilele în care fotovoltaicele nu produc (bine dacă nu te deranjează zgomotul)

Acum 4 Zile
anghel florin
anghel florin

Sa vezi ancalzirea globala cu astea

Acum 4 Zile
Alex Rudi
Alex Rudi

Cel mai bun site care plateste vreodata! e real nui minciuna intrati, inregistrarea e foarte simpla si faci BANI din prima zi! succese si nu pierdeti timpul deja scot sume foarte mari pe zi! ​@t​

Acum 4 Zile
FreXter
FreXter

Daca as avea bani nu m-as intretine eu cum trebuie?

Acum 4 Zile
Bo Bratu
Bo Bratu

mai lasa-ne moldovean de brasov ca ne-ai umplut de singe.

Acum 4 Zile
stefa2fun
stefa2fun

Gandestete la tehnologiile de fabricatie a asa zisei energii verzi. Las-o balta

Acum 4 Zile
Radu Mihai
Radu Mihai

Felicitari! O filmare cat o viata. Am de invatat o gramada. Multumesc!

Acum 4 Zile
Orhan Asan
Orhan Asan

Buna ziua George Ce înclinație are acoperișul casei și cel al foișorului? La ce unghi de incidenta, panourile au randament maxim? La echinoctiu, înclinarea panourilor ar trebui sa fie cat latitudinea, apoi la solstiții cu 23 27 + sau - că razele sa pice perpendicular pe panou. De ce ai ales unghiul respectiv?

Acum 4 Zile
Gabi Barbus
Gabi Barbus

Sistemele de la Tesla nu ar fi fost o optiune mai buna? ma refer la Powerwall si fotovoltaice de la Tesla. Sunt imposibil de cumparat in Romania? sau e mai mult brand decat ce ofera? desi la ce masini fac nu as crede.

Acum 4 Zile
Raduqu iLie
Raduqu iLie

Buna idee cu voltaicele🌞

Acum 4 Zile
Raduqu iLie
Raduqu iLie

De unde ai cumparat fotovoltaicele si ai apelat la ajutorul de la stat?

Acum 4 Zile
Adrian Virlan
Adrian Virlan

Mi se pare mie sau nu am vazut paratraznet pe casa? Exista vreo explicatie ?

Acum 4 Zile
Adrian Virlan
Adrian Virlan

+George Buhnici Am reusit sa-l zaresc la minutul 7:41 . Multumesc pentru raspuns.

Acum 4 Zile
George Buhnici
George Buhnici

Ba da, avem unul foarte valoros cu captator chiar plus o centură de 200 și ceva de metri

Acum 4 Zile
Mih Ion
Mih Ion

procesul prin care se optin acumulatori litiu ion e foarte daunator mediului, aici e poluarea, masina in sine nu polueaza

Acum 4 Zile
Raa du
Raa du

Investitia este mare si banii se recupereaza in cel putin 20 de ani ,Eu nu cred ca merita realizat un astfel de proiect..

Acum 4 Zile
wolf nomad
wolf nomad

vrajeala....sincer nu as sta 1 zi in casa aia a ta..e rece ...2 nu ai gandit chiar asa de bine ;))) sunt altii mult mai isteti ca tine

Acum 4 Zile
giussy2008
giussy2008

Sunt baterii mult mi eficiente cu LiFePo4 de la mașini electrice

Acum 5 Zile
radu robert
radu robert

George, e multa invidie printre noi, romanii. E greu sa vezi in viitor, dar uite ca unii 'vad'. Bravo!

Acum 5 Zile
Ciprian Popa
Ciprian Popa

Mai e o problema cu fotovoltaicul și vara. Cristalele fiind închise la culoare absorb multa căldură, care la rândul ei scade eficienta de conversie. Deci practic nu o sa fie niciodată un moment când o sa citești valoarea producției sa fie egala cu cifra de pe hârtie a instalației. In plus în 20 de ani randamentul scade pana la jumătate.

Acum 5 Zile
Marius Hritcu
Marius Hritcu

Pana la videoclipul asta mi se părea ca ești modest, dar de aici cred ca vei obține un dislike de la mine. Cum sa fii atât de leneș încât să-ți dai zăpadă de pe trotuar. Înainte nu era nevoie sa dai zăpadă de pe casa dacă ii făceai un unghi de fuga bun. Cred ca ai ajuns sa ai prea muti bani și ți s-a urcat la cap!

Acum 5 Zile
Nigruski
Nigruski

Cat te-a costat investitia? Se merita?

Acum 5 Zile
Augustin
Augustin

Degradarea mediului vine majoritar de la industrie nu de la oamenii de rand. Desi nici cu astia din urma nu poti sa te mandresti cand te uiti ce mizerie lasa in urma cand ies la gratar sau mai stiu eu ce.

Acum 5 Zile
Musat Iulian
Musat Iulian

te respect, ramai la subiect, BOSCH=BORS , scule pt necunoscatori ce se gaseste pe piata libera la noi, pt cei ce si-au dorit si nu au avut si acum cumpara scrisul de pe ele, BOSCH si FESTOOL sunt printre cele mai slabe top brand de pe glob, daor cei ce le folosesc sub 60% din performanta lor le lauda ca nu le folosesc la parametri "proiectati" de pe specificatiile produselor din catalog...joarse, am cumparat si vandut tone de scule noi si SH, vorbesc dpdv al celui care testeaza, vinde si primeste si feedback de la clienti ! Salut !

Acum 5 Zile
razvyyc
razvyyc

Pe site, costurile par a se ridica la 177.000 euro. Casa are are o suprafata construita desfasurata de aprox. 230 mp. Ce zice inginerul care a dupervizat lucrarile: "„Construită în sistem clasic, cu materiale uzuale pe piaţă, în care doar tâmplăriile trebuie să fie cele mai bune şi se adaugă preţul recuperatorului de căldură, o casă pasivă la semifinisat poate ieşi la 550-600 euro/metru pătrat suprafaţă desfăşurată. Preţul casei Buhnici a urcat la 1.500 – 1.700 de euro pe metru pătrat din cauza sistemului de fotovoltaice, a părţii de automatizare şi de instalaţii super-tehnologizate. Gândiţi-vă că un singur corp de iluminat programabil costă de la 60 de euro şi au fost folosite zeci de corpuri de iluminat“ Un calcul scurt: 230 mp x 1600 euro/mp = 368.000 euro. Fara teren. Mai mult ca sigur - fara mobilier. Concluziile le trageti singuri.

Acum 5 Zile
Casariu Constantin
Casariu Constantin

Deci Per total, nu merita.

Acum 5 Zile
Rareş Ionuț
Rareş Ionuț

Casa lui buhnici= bomba cu ceas.

Acum 5 Zile
radu moldovan
radu moldovan

Cat costa fotooltaicele si in cat timp se amortizeaza investitia?

Acum 5 Zile
Julian Iulian
Julian Iulian

Hai ca mi-am stricat si Duminica asta :))))))))) Aia cu "o foaie de hartie la noi in tara "ma pus pe silent :(

Acum 5 Zile
florin681000
florin681000

...in caz de grindina!!!! Ce faci?

Acum 5 Zile
busu marius
busu marius

De aia creste burtica ca ai bagat dejivrare .

Acum 5 Zile
El Eduardo
El Eduardo

Ce frumoasa si instructiva prezentare.......inca vreo doua trei din astea si mai, mai ca-mi vand apartamentul, mai fac un imprumut la banca si-mi trag si eu o instalatie ca asta, sau si mai si cine stie ?! Apoi....caut pe vreo margine dee rapa un teren de concesiunat (pe care nu-l vrea nimeni) unde instalez toata tarasenia asta si am sa produc energie tarii si am sa mai consum si eu un pic la cate un ceai, ou fiert din ea, dar...am sufletul plin de incantare si mandrie ca EU contribui din plin la bunastarea celorlalti care nu folosesc asa ceva dar imi vand mie chestii de genul asta......

Acum 5 Zile
El Eduardo
El Eduardo

Oare cati multimilionari din tara si de pe planeta au grija asta pentru hardughiile de locuinte in care traiesc ? Oare cati politicieni care au si bani la greu, se gandesc sa-si instaleze asa ceva si mai ales sa ajute prin legi, diferite favorizari, pe cei ce ar dori sa-si faca macar ceva micut de genul asta ?.........mereu se gasesc sa puna "osul" la munca, la investitii din propriul capital (cat le mai ramane din ceea ce primesc) si mereu sunt printre primii care pun botul la asemenea teorii propagandistice, numai cei "mici", "muritorii de rand" care viseaza cu ochii deschisi la ce si cum va fi in viitor, cat de bine si minunat. Pe de alta parte, guvernele platetei, marii industriasi etc, poluiaza fara discernamant planeta, mimand unii ca trebuie sa intetim lupta contra poluarii. De faptul ca pe plan mondial dispar zilnic km patrati de paduri, acum s-au bagat la greu si in padurile virgine de unde se fac exploatari in draci. Deci cei care raspund de aceasta planeta, care au parghiile necesare, ne taie bucatica cu bucatica din "plamanii" nostrii sanatosi si pe urma vin la noi sa ne "vanda" soutii fel de fel ca sa putem respira, sa mai putem trai un pic.....buna afacere. Gasim un "fraier" care este usor de bolmojit, ii prezentam numai avantajele a ceea ce ar insemna in viata lui toate cele ce inseamna cu bio, ca apoi sa-i vindem o masina electrica (cu toate dezavantajele si cheltuielile ce urmeaza) dar in schimb milionarii, marii smecheri si rubedeniile lor merg cu monstrii de limuzine si SUV-uri, carora nu le pasa de poluare, isi fac cosgogemitea case cu fel de fel de utilitati care....consuma si nu bio sau "free", in schimb vin sa-i dea sfaturi amaratului din varful dealului sau al muntelui cum sa faca sa nu se mai foloseasca de lampa cu gaz sau de becul cu incandescenta ca vai draga contribuie amaratul la incalzirea globala cand aprine el becul. Cine nu crede ceea ce spun eu, sa ia sa calculeze costurile a tot ceea ce se prezinta a fi ca o mare economie pentru individ in sine si o sa observe ca acele "solutii miraculoasa" dupa ce tragi linie, iesi mai scump cu cel putin de doua ori decat ceea ce este acum CLASIC. A......cine are intradevar bani si mai este si pasionat de fel de fel de nazdravanii.....chiar va rog sa continuati ...cine stie, poate pe viitor s-o fi gasi cineva dintre voi care sa strige EVRIKA, gasind di intamplare acea energie free si o impletire perfecta a ceea ce se numeste nou si avantajele CLASICULUI, cine stie ? BAFTA ! :)

Acum 5 Zile
Adrian Olteanu
Adrian Olteanu

Inca-i prea scump, se amortizeaza greu investitia , nu mai vorbim de pretul bateriilor !

Acum 5 Zile
Bogdan Bosoi
Bogdan Bosoi

Man, astea sunt povesti de adormit copii care nu au inteles nimic de la orele de fizica. De ce? Pentru ca pe lumea asta absolut totul se plateste undeva. Nici mitocondria ta care a evoluat pe parcursul a zeci de milioane de ani si care produce energie indirect de la soare ( prin ciclul Krebs) nu poate produce energie fara sa consume ceva. Ceea ce nu intelege prostimea care pune botul la "energii regenerabile" este ca atat carbunele cat si petrolul sunt de fapt tot energie solara fosilizata, densificata si stocata in crusta pamantului, provenita din straturile biologice care au fost iradiate de energia solara pe parcursul a sute de milioane de ani. Da, avem tehnologia sa facem o gramada de jucarii ca Tesla si alte multe chestii dar astea nu o sa rezolve NICIODATA nevoile energetice ale omenirii din ziua de azi din surse "verzi". Toata chestia asta cu " energia regenerabila" este un bullshit si un mare business pentru marii jucatori de pe piata. Mai faceti niste investigatii sa vedeti ca de fapt marii jucatori din acest domeniu volatil sunt de fapt Exxon, Omv ( la noi in parcul eolian din Dobrogea), Volkswagen, etc. Gandeste logic ca si banii cu care cumperi sau primesti gratis aceste "gadgeturi" de produs curent sunt de fapt o marfa pentru facerea carora s au consumat importante resurse neregenerabile. Asa ca hai sa mancam mai putin rahat si sa nu ne mai imbatam cu apa chioara, adevarul domnule Buhnici este ca daca ramanem fara petrol si gaz o vom beli la propriu cu totii. Mai bine ai deschide pagina de Wiki la petrol sa vezi cati precursori organici indispensabili pentru ca tu sa apari si sa ne povestesti aici sunt produsi exclusiv pornind de la petrol si gaz.

Acum 5 Zile
Razvan Iordache
Razvan Iordache

George mai fa si tu ghivawei te rog la telefon

Acum 5 Zile
Marian Corcodel
Marian Corcodel

Ma tot gindesc ca energia asta fotovoltaica sa nu fie un mare fis.

Acum 5 Zile
Corneliu Iftode
Corneliu Iftode

Esti un om exceptional! Multumim pentru postare! Sunt dezamagit cati nemernici lasa comenterii idioate unii om ca tine. Salutari si respect plus succes, din Toronto!

Acum 6 Zile
dorin stincel
dorin stincel

Nu poti produce current Mai ieftin decat cel de retea ..... Nu ai cum ....pe cand investitia panouriilor se amortizeaza... Tre sa cumperi altele ...

Acum 6 Zile
Claudiu Pop
Claudiu Pop

Daca era casa pe un deal langa un rau/parau, cu doar o conducta de 4,5/5/10cm prin care se forma debit si presiune, un simplu motor ori un motor-generator cu o turbina,ori paleta,ascunse toate subteran, sa nu existe probleme ilegale cu STATU care sta(t^ganii detecteaza FEru dupa miros) cu o baterie, invertor 220-12v,un stabilizator, erau costurile extrem de mici si ECO24/24 fara retea el.

Acum 6 Zile
Claudiu Pop
Claudiu Pop

Cred ca "ECO" e doar pentru furnizorii e.el Eu recomand ca iluminatu sa fie din acei accu.masivi, vara si pentru ventilatie 2,2kv trebuie sa ajunga la:iluminat/ventilat/iluminat exterior full cu Led-uri A+++ de ultima generatie cu lumina rece......

Acum 6 Zile
Andrei Dobrescu
Andrei Dobrescu

Salut! Cunosc pe cineva care are 35 panouri solare si stocare in 12 baterii(cam 35.000€ investitia) . Toata casa este electrica inclusiv incalzirea si de aproape 7 ani el nu mai este bransat la electrica. Cred ca se merita investitia cu baterii. Oricum super casa 👍👍👍

Acum 6 Zile
Claudiu Pop
Claudiu Pop

Un foc de tabara langa ele sa mai acopere din consum chiar si noaptea

Acum 6 Zile
pufarinu
pufarinu

cu sa dai gaura in fier cu burghiu de beton ?

Acum 6 Zile
Vali Nec
Vali Nec

Super George... Bravo

Acum 6 Zile
Dumitru Medrea
Dumitru Medrea

Copii! Nu aruncați banii pe prostii😉...

Acum 6 Zile
Laura Petre
Laura Petre

Ba ce prostii spui buhnici lmao. Te vezi si tu vreun influencer? Mi-e mila de cine te ia in serios cu laurentiu tau cu tot.

Acum 6 Zile
Negru Opac
Negru Opac

am auzit că te caută dna-ul!

Acum 6 Zile
Iorgu Ianos
Iorgu Ianos

Văd mulți se lamentează, alți critică... Important e că se poate și sunt care pun mâna și fac ceva! Terminați cu prostiile legate de poluare, sunt doar propagandă oengistă... George, faci treabă bună! Metoda ursului e cea mai bună, nu băga în seamă câinii! baftă și sănătate!

Acum 6 Zile
Alex Tudor
Alex Tudor

:)))) dar cate zeci de mii de euro ai platit pe toate instalatiile astea plus panourile fotovoltaice ca sa scutesti 65 de lei?..esti matematician bun rau!

Acum 6 Zile
Adrian1504
Adrian1504

Daca tu te gandesti doar la tine si nu te gandesti la ce va fi in 50-100 de ani cand o sa ai nepoti si ei vor trai intr-un mediu mult mai poluat decat ce avem noi acum din cauza ca lumea e prea zgarcita sa faca un lucru de viitor si baga la fum in atmosfera doar ca sa "traiasca el bine" atunci esti un egoist foarte mare.

Acum 6 ore
Manda Claudiu
Manda Claudiu

+Владимир Путин Nu ii prosteste cu nimic , omul explica cat se poate de clar cum sta treaba , ce avantaje si dezavantaje sunt . Acum nu stiu , fiecare vede lucrurile diferit .

Acum 2 Zile
Владимир Путин
Владимир Путин

+Manda Claudiu Da, hobby-ul lui Bufnici e prostirea naivilor.

Acum 2 Zile
Manda Claudiu
Manda Claudiu

Omul are un hobby, ii place tehnologia iar câteodată când îți place ceva nu inseamna ca trebuie sa dai numai pe plus.

Acum 3 Zile
bogdan mihai
bogdan mihai

N ai inteles logica pentru ca n ai urmarit filmultetul pana la capat.

Acum 4 Zile
NightWolf9
NightWolf9

Digi a incercat sa-si faca propria retea de distributie electrica ce ar fi insemnat concurenta, deci preturi MULT mai mici la curent dar statul mafiot nu le-a dat voie!!!

Acum 6 Zile
NightWolf9
NightWolf9

Cica cu reteaua proprie ,fiind si furnizor, ar fi putut scadea pretul final la curent destul de mult(asa ziceau ei), asa doar ca furnizor e putin mai mic.

Acum 4 Zile
Dan Dragut
Dan Dragut

Digi ARE momentan preturi mai mici la curent, tocmai am trecut de la CEZ Vinzare (0.65 lei / kWh) la Digi Energy (0.57 lei / kWh). De la 0.18 - 0.20 lei / kWh ora preturul de productie restul sint transport, transformare, TVA etc. aveti toate detalii pe factura. Nici reteaua aia nu se facea singura si nici nu pica din cer si nu o faci doar pe unde vrei tu, trebuie sa conectezi si locuri care nu altfel plac si sint mai scump de conectat, chestie de utilitate publica.

Acum 4 Zile
dumitrascu viorel
dumitrascu viorel

Lasa prezentarea de scule pentru altii, nu prea sti cu ce se mananca ...sculele cu acumulatori de la Bosch produse in Malaezia nu sunt deloc stralucite iar calitatea actuala a gamei albastre este jalnica ...singurul lucru OK sunt accesorile si acumulatori ...

Acum 6 Zile
Florin Nicolae
Florin Nicolae

Panourile se altereaza cu timpul,deci....in 20 de ani alta investitie.

Acum 6 Zile
valy valentin
valy valentin

domnul meu sa vi la mine sa vezi energie autonomo ce arati tu e dela stefan cel mare 0755347722

Acum 6 Zile
Mario Valentin
Mario Valentin

6:49 doar ieu am vazut pe cineva dupa panou

Acum 6 Zile
Tudorel Scantei
Tudorel Scantei

Imi para rau ca trebuie sa-ti spun , dar te-ai pacalit de doua ori . Odata cand ai cumparat masina electrica si odata acum cand vrei sa o incarci de la sistemul fotovoltaic. Ai dat o caruta de bani si pe una si pe alta si ai sa mai dai cand vei fi nevoit sa-ti schimbi acumulatorii. In rest ce sa-ti mai scriu . Sistemul propus de tine nu mai polueaza , dar la actualele preturi vei fi tu poluat .

Acum 6 Zile
George Buhnici
George Buhnici

Spune-i asta copilului tău peste 20 de ani. Spune-i că tu ai fost econom și îi făceai fraieri pe cei ca mine.

Acum 6 Zile
Daniel H.
Daniel H.

În cat timp își amortizează investiția?

Acum 7 Zile
alabala porto
alabala porto

Pauza ,

Acum 6 Zile
Dragos Constantinescu
Dragos Constantinescu

Am eu de vanzare panouri fotovoltaice la preturi foarte bune.

Acum 7 Zile
CNC EVOLUTION
CNC EVOLUTION

Deci costul panourilor nu se va amortiza niciodata.

Acum 7 Zile
Alex Iliescu
Alex Iliescu

George! ce ai zice sa realizezi o metoda de curatare mai technoligizata a panourilor foto-voltaice prin instalarea unor stropitori pentru curatare automatizată . Cu un sistem care sa pompeze și apa și soluție pentru curățare și cu timer care sa ude frecvent la un timp setat.(in genul instalațiilor de udat gazonul)

Acum 7 Zile
rev3rse
rev3rse

Nu vom putea injecta in retea curent pentru ca NU SE VREA. Nu e o conspiratie. In sectorul energetic e o mare mafie in Romania, si bineinteles ca nu vor renuta la "coaja lor de paine". Injectarea in retea inseamna mai putin "sclavagism" si control energetic si pentru stat atat cat si pentru hotii din energie iar asta este dezastruos pentru ei. Numai in Romania in cazul unor hidrocentrale, care produc energie din miscarea APEI firmele sunt pr PIERDERE. Numai in Romania se spune ca "evem exces de energie, si o exportam" dar pretul la curent creste in medie cu 8% pe AN. I. Romania transportatorii si distribuitorii beneficiaza de monopol, nu exista concurenta si nu ii va interesa niciodata de prostiile astea "verzi" pentru ca TOTUS SE REZUMA LA BANI. Nimenu nu salveaza planeta sau altceva, totul se rezuma la BANI in abaolut orice domeniu. Al doilea gand este, asa cum poti vedea daca te informezi, ca 90 cele mai mari corporatii din lume produc DOUA TREIMI din poluarea globala. Vorbim de companii ca Exxon, DP...etc. si totusi, media incearca sa convinga populatia ca este "datoria lor morala sa salveze planeta". Ei bine NU sunt deacord. Panurile in cazul acesta se instaleaza CLAR In urma unei analize de cost/castig/ROI. Refuz sa cred ca cineva face ORICE din principalul motiv de "a salva planeta". Sa fim seriosi. Atata timp cand termocentralele din Romania, sunt amendate de stat (mediu) ca polueaza (adica status isi da singur amenzi) si la sfarsit de an sterg datoriile....iti dai se fapt seama ce aberanta e toata situatia ? Pana la urma utopisti vor fi tot timpul, insa NU isi va pune numeni panouri in conditiile astea. Crede-ma ca am dorit acum aproximativ 2 ani sa investesc 15 mii eur intr-un camp de panouri solare propriu, insa sunt foarte descurajat de ROI si de hotia si interesele din tara asta. In orice tara in care am calatorit nu sunt probleme. Germania are peste 60% independenta energetica din solare, Ungaria aproba contorul si "regularizarea" de consum prin injectare in retea in cateva zile..... numa la noi nu se poate. E simplu, nu se poate pentru ca suntem prosti, sau pentru ca vrem sa furam in continuare de la consumatorul naiv. Si prosti nu cred ca suntem... Prea mult bla ba bla, absolut nici o fapta sau rezultat. Imi cer scuze de greselile de scriere, scriu pe telefon si le vad tarziu, mi-e greu sa le corectez pe un ecran mic.

Acum 7 Zile
C rus
C rus

Asa mi-a iesit si mie, daca ai retea nu merita investitia in panouri (+baterii)... decit daca injectezi in retea. Altfel e OK daca esti undeva izolat.

Acum 7 Zile
pepsi78
pepsi78

vise.prietene.pe.timp.inorat.iti.da.doar20% La.10Kilovati.ai.2.kilovati.pe.timp.inorat.iar.iarna.e.tot.timpul.inorat. Un.panou.solar.de.200.de.vati.costa.100.de.euro.implicit.un.kilovat.de.panouri.solare.te.costa.500.de.euro.iar.10.kilovati.te.costa.5000.de.euro.ca.sa.ai.pe.timp.noros.iarna.direct.2.kilovati.sau.mai.putin.in.functie.de.randament. Astea.noi.care.dau.peste.20%.sunt.sigur.ca.sunt.mai.scumpe.de.100.de.euro. Asta.e.traim.intr-o.societate.de.oameni.care.sunt.desprinisi.de.realitate. Cine.da.10000.mii.de.euro.sa.aiba.4.KW.pe.timp.iniorat.sa.poata.opera.masinarii.de.3.kilovati.sau.mai.sus. Acum.e.iarna.abea.daca.a.iesit.soarele.iarna.asta. Rentabil.e.sa.cumperi.2-3.kw.si.atat.le.amesteci.cu.alte.lucruri.mai.bate.si.vantu.pt.morisca.mai.iti.cumperi.si.un.rederesor.disel.si.le.bagi.pe.toate.in.retea. Salariu.minim.pe.economie.este.de.1.800.in.mana.ala.mediu.e.putin.mai.maricel. Mdddaaaa.de.aia.am.renuntat.eu.la.societatea.voastra.de.parveniti. Intre.timp.a.dat.pulica.spataru.lege.ca.daca.nu.ai.liceu.numai.ai.voie.sa.dai.de.carnet.si.mor.astea.pe.aici.prin.sat.de.foame ca.nu.poate.sa.dea.de.carnet.sa-ti.duca.marfa.la.piata.sau.la.targ.cu.dacia.lui.papuc.E.clar.eu.sunt.din.Bucuresti.dar.m-am.mutat.si.am.vazut.ca.astia.au.un.venit.asa.minim.pe.economie. Ce.sa.mai.minim.pe.economie=1.panou.solar.de.200.de.vati.la.2-3.luni. Medium.pe.economie.un.panou.solar.la.1-2.luni. Deci.pe.ani.daca.nu.esti.chiar.asa.sarac.iti.iei.si.tu."un.kil".de.panouri.solare.Kil.adica.Kilowat. Astea.asa.gandesc.ba.aici.in.kilograme.ca.asa.dau.ei,marfa.la.kil.pentru.ei.e.un.kil.de.panouri.solare.la.3.luni.adica.un.panou.de.200.de.vati.la.3.luni. Rusinica.mah.

Acum 7 Zile
workbenchstuff
workbenchstuff

mi-a placut ce am vazut in film, un mare like de la mine ! in curtea aceea mare si frumoasa ar merge si vreo 4-5 stupi :)

Acum 7 Zile
Samedin Ismail
Samedin Ismail

👍

Acum 7 Zile
Macovei macovei emil
Macovei macovei emil

NIMIC nu este regenerabilllllllll !!!!!!!!!!!politica ,,economica,,parsiva!...masinile electrice,,BUNE,,nu poluiaza,,???...dar ,DAR,dar pana le fabrici(ansamble...subansamble...)au gargauni unii in cap...DA nu poluiaza ,,local,, dar ,,undeva,,MIZERIE,, tot se face !!!!asa ca INDEMNATI(rugati ,,harnicutii,,(PUTORILE)sa mai mearga ,,singuri,,..sa foloseasca ceasuri clasice(mecanice ce trebuie sa ,,armezi arcul..)sa dea cu sapa,sa se stearga la FUND SINGURI sa nu astepte sa apese numai (gesticuleze)pe butoane..,sa scoata o galeata cu APA(nu sa apese pe ,,buton,,sa curga apa(si o lasa sa si curga in nestire ca doar nu-l doare mana)i.f...daca fiecare LOCUITOR al planetei(sau macar O PARTE )si-ar uzapentru necesitatile proprii MACAR...blabla...da stiu se invoca civilizatia,tehnologizare,modernizare(modernitate) ..DE ACEIA cauta,, unii ,,ALTERNATIVE...pe alte PLANETE!!!!!!!daca la nivelul actual ne costa ,,traiul zzilnic,, cat ne costa...dar atunci cand(ne,i-si )vor aduce de pe alte planete(daca ,,v-or fi capabili sa faca ce ,,VISEAZA deocamdata,,oameniI! OAMENII realisti ...TRAIESC (gandesc) inalt mod...sunt in domeniul electric ,,cunascator,,STIU ,,1..la suta cu ce se mananca ENERGIA ELECTRICA! FARA SA MANANCI nu te poti....a.Sunt ffffff.multe de analizat,discutat.trebuie ca ,,FIINTA UMANA sa mai lucreze siiiiiiiii manual.UNDE SE AUDE ,,,expresia se consuma curent ...acolo se SCURGE ,,VLAGA,, PPLLAANNEETTEEII!!!!!aaaaaaaaaaaa ca UNIVERSUL ESTE VESNIC SUNT DE ACORD. gaurile NEGRE SUNT NECESARE in UNIVERS(sunt necesare!!!!!!!!!)altfel noi locuitorii PLANETEI PAMANT (DE FAPT PLANETA!ca noi...)am fi ...DERANJATI parerea mea.umilaaaaaaaaaa.UNIVERSUL este vesnic din pozitia pe care o avem ,,NOI ...cu mintea (procesorul)ce-l avem in dotare ...,,posibil sa !!!!si este INFINITUL!

Acum 7 Zile
ovidiu mihail ghita
ovidiu mihail ghita

cand ai spalat cu detergent ai generat poluare

Acum 7 Zile
RazvanTSibiu
RazvanTSibiu

Cel mai tare video de pe youtube facut de un roman. Respect.

Acum 7 Zile
Claudiu Ghioc
Claudiu Ghioc

E brici, Buhnici!😋 Ba e fără baterii, ba e cu baterii... Grija ta față de viitorul copilului e frunză în vânt. Cât bășește o centrală pe gaz, ori o termocentrală electrică națională, e vax albina pe lângă miile de teste nucleare atmosferice. https://youtu.be/y-QVPXBcxLU Cheltuie banii pe educație...măcar pe copil... Să trăiești!

Acum 8 Zile
dumitru pricope
dumitru pricope

Mofturi !!!

Acum 8 Zile
CIRLIGE
CIRLIGE

Buna ziua, De unde poti avea curent cu panouri???? Si cat costa? Pot avea si eu niscaiva detalii/ Numai Bine.

Acum 8 Zile
Purichea Dumintru
Purichea Dumintru

Nu era mai buna o eoliana?

Acum 8 Zile
Liviu Badea
Liviu Badea

Totul arata minunat!!! Modern...in pas cu tehnologia... mai putin raftul metalic turcesc nerigidizat pe care stau bateriile acelea... nu ai auzit de Baibia?

Acum 8 Zile
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin

Am si eu o intrebare. Cat ma costa incarcarea casnica la o masina hybrid plug-in hybrid(hyundai ioniq plug-in) ? Mentionez ca are baterie de 8.9 kw, timpul de incarcare 3.20h( de la 0 la 100%). Va multumesc.

Acum 8 Zile
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson

+Nicolof Sorin cati ani ai? Nu stii nimic despre consumul electric, al oricarui dizpozitiv electric? Cum te uiti pe factura electrica?

Acum 7 Zile
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin

+Johnny Ericsson Multumesc. Nu stiam daca timpul de incarcare afecteaza pretul, implicit metoda de calcul.

Acum 7 Zile
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson

+Nicolof Sorin 0.5x8,9~1€ Edit: pret per kw inmultit cu nr de kw consumati.

Acum 8 Zile
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin

+Johnny Ericsson Care ar fi calculul daca pretul unui kw este 0.45 lei ?

Acum 8 Zile
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson

1€

Acum 8 Zile

următor

Bani din 🌞? Da. De acum! #prosumator #casabuhnici

21:06

Drona ieftină din China - Merită sau e țeapă?

13:44

Am fost pe dealuri si am gasit chestii faine

10:56

Am fost pe dealuri si am gasit chestii faine

Detectie Metal Romania

Vizionare 299 000

Body Painting Clothes On The Dolan Twins

27:11

Body Painting Clothes On The Dolan Twins

jeffreestar

Vizionare 6 895 395

Samsung Galaxy S10+ Hands On

13:08

Samsung Galaxy S10+ Hands On

Unbox Therapy

Vizionare 5 958 718

Ce mancau romanii pe vremea lui Ceausescu

13:45

Ce avantaje și dezavantaje au centralele cu peleți

20:13

Cele mai ciudate GRANIŢE din lume

08:07

Cele mai ciudate GRANIŢE din lume

TOP OPT

Vizionare 917 000

#casabuhnici - Cum am trecut peste iarnă

12:54

#casabuhnici - Cum am trecut peste iarnă

George Buhnici

Vizionare 751 000

Cum încarci corect telefonul mobil! - Cavaleria.ro

08:47

Extreme off-road vehicles of Russia (Prt 7)

10:04

Donnie Darko - Nostalgia Critic

25:58

Donnie Darko - Nostalgia Critic

Channel Awesome

Vizionare 407 904

Samsung Galaxy S10 vs iPhone XS! Which Should You Buy?

10:55

Samsung Galaxy S10 vs iPhone XS! Which Should You Buy?

EverythingApplePro

Vizionare 1 363 353

[MV] 이달의 소녀 (LOONA) "Butterfly"

4:35

[MV] 이달의 소녀 (LOONA) "Butterfly"

loonatheworld

Vizionare 6 737 719

Kitbull | Pixar SparkShorts

8:58

Kitbull | Pixar SparkShorts

Disney•Pixar

Vizionare 6 689 706

Buying My Dogs Everything They Touch

22:24

Buying My Dogs Everything They Touch

JennaMarbles

Vizionare 3 056 215

Rebuilding A Wrecked 2013 Nissan GTR Part 7

22:37